Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Owoce i warzywa
dobry składnik
Papryka czerwona paski może stanowić potencjalne zagrożenie dla zdrowia człowieka, jeśli jest spożywana w nadmiernych ilościach. Wysoka zawartość kapsaicyny w papryce może powodować podrażnienie układu pokarmowego, co prowadzi do zgagi, bólu żołądka i refluksu żołądkowego. Ponadto, osoby z chorobami przewodu pokarmowego, takimi jak choroba wrzodowa lub choroba Crohna, powinny unikać spożywania papryki czerwonej paski, ponieważ może to pogorszyć ich stan zdrowia. W przypadku alergii na paprykę, spożycie może wywołać reakcję alergiczną, która objawia się obrzękiem, trudnościami w oddychaniu lub wysypką skórną. Dlatego, zaleca się spożywanie papryki czerwonej paski w umiarkowanych ilościach, a osoby z chorobami przewodu pokarmowego lub alergią na paprykę powinny skonsultować się z lekarzem przed jej spożyciem.
Papryka czerwona pokrojona w paski, gotowa do spożycia.
Warzywo, dodatek kulinar.