panier bułka tarta mąka pszenna

KATEGORIA | Węglowodany

Wpływ na zdrowie

dobry składnik

Uwaga

Możliwe działanie niepożądane składnika, jakim jest mąka pszenna, na ludzi to wystąpienie objawów alergicznych lub nietolerancji pokarmowej.

Informacje o składniku

Panier bułka tarta jest wytwarzana z mąki pszennej

Funkcja

Składnikiem panierowanym, czyli bułka tarta lub mąka pszenna, pełnią funkcję dodatkowego źródła węglowodanów oraz białka w diecie. Są one stosowane do panierowania mięs, ryb oraz warzyw przed smażeniem lub pieczeniem, co nadaje potrawom chrupiącą konsystencję i zwiększa kaloryczność. Warto jednak pamiętać, że nadmierne spożycie panierki może prowadzić do niezdrowego tycia i innych problemów zdrowotnych związanych z nadmierną ilością węglowodanów w diecie.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik