Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Węglowodany
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane składnika, jakim jest mąka pszenna, na ludzi to wystąpienie objawów alergicznych lub nietolerancji pokarmowej.
Panier bułka tarta jest wytwarzana z mąki pszennej
Składnikiem panierowanym, czyli bułka tarta lub mąka pszenna, pełnią funkcję dodatkowego źródła węglowodanów oraz białka w diecie. Są one stosowane do panierowania mięs, ryb oraz warzyw przed smażeniem lub pieczeniem, co nadaje potrawom chrupiącą konsystencję i zwiększa kaloryczność. Warto jednak pamiętać, że nadmierne spożycie panierki może prowadzić do niezdrowego tycia i innych problemów zdrowotnych związanych z nadmierną ilością węglowodanów w diecie.