Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Owoce
dobry składnik
Owoc kopru włoskiego może potencjalnie stanowić zagrożenie dla zdrowia człowieka w przypadku spożycia w dużych ilościach. Może to prowadzić do niestrawności, wzdęć, biegunki oraz innych zaburzeń żołądkowo-jelitowych. Ponadto, osoby uczulone na seler lub marchewkę mogą również być uczulone na koperek włoski, który jest z nimi blisko spokrewniony. W przypadku jakichkolwiek niepokojących objawów po spożyciu kopru włoskiego zaleca się skonsultowanie się z lekarzem.
Owoc kopru włoskiego jest bogaty w witaminy i minerały
Składnik owocu kolendry, czyli olejek eteryczny z kuminą aldehydem, jest stosowany w produktach spożywczych do dodania charakterystycznego smaku i zapachu kolendry. Może być również stosowany jako naturalny konserwant w celu przedłużenia trwałości produktu.