Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Orzechy i nasiona
dobry składnik
Może wystąpić reakcja alergiczna na orzeszki arachidowe karmelizowane
Orzeszki arachidowe karmelizowane są źródłem białka roślinnego, błonnika oraz kwasów tłuszczowych Omega-6, a ich spożycie może obniżać ryzyko chorób serca i cukrzycy typu 2.
Orzeszki arachidowe karmelizowane są bogatym źródłem białka roślinnego, kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, błonnika, witamin i minerałów. Białko z orzeszków arachidowych jest łatwo przyswajalne przez organizm i może stanowić ważne źródło budulca dla mięśni. Kwas tłuszczowy jednonienasycony, czyli kwas oleinowy, obecny w orzeszkach arachidowych, może wpływać korzystnie na poziom cholesterolu we krwi. Błonnik z kolei wpływa na trawienie, regulację poziomu cukru we krwi i uczucie sytości. Witaminy i minerały zawarte w orzeszkach arachidowych, takie jak witamina E, magnez i fosfor, mogą mieć pozytywny wpływ na funkcjonowanie organizmu. Jednakże, ze względu na wysoką ilość cukru dodawanego do karmelizowanych orzeszków arachidowych, należy spożywać je z umiarem.