Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Orzechy i nasiona
dobry składnik
Spożycie orzeszków arachidowych może spowodować u niektórych ludzi reakcje alergiczne
Orzeszki arachidowe są bogate w białko, błonnik, witaminy i minerały, ale także mogą być alergenem dla niektórych osób i powinny być spożywane umiarkowanie ze względu na wysoką zawartość kalorii.
Składniki odżywcze w orzeszkach arachidowych pełnią wiele funkcji w żywieniu. Są one bogate w białko roślinne, błonnik, witaminy, minerały i przede wszystkim tłuszcze, w tym nienasycone kwasy tłuszczowe, które są korzystne dla zdrowia serca. Orzeszki arachidowe mogą pomóc w utrzymaniu zdrowej masy ciała, obniżeniu poziomu cholesterolu i cukru we krwi oraz wzmocnieniu układu odpornościowego. Jednak ze względu na ich wysoką kaloryczność i alergizujące właściwości, należy spożywać je umiarkowanie i z rozwagą.