Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Orzechy i nasiona
dobry składnik
Spożycie włoskich orzechów może prowadzić do reakcji alergicznych u niektórych osób
Włoskie orzechy to bogate źródło białka roślinnego, zdrowych tłuszczów i błonnika pokarmowego
Orzechy włoskie są bogatym źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych, białka, błonnika, witamin i minerałów. Spożywanie orzechów włoskich może przyczynić się do obniżenia poziomu złego cholesterolu we krwi, poprawy funkcji mózgu, wzmocnienia układu odpornościowego oraz zapobiegania chorobom serca i cukrzycy. Orzechy włoskie są także dobrym źródłem energii i mogą pomóc w utrzymaniu prawidłowej masy ciała, jeśli są spożywane w umiarkowanych ilościach.