Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Owoce
dobry składnik
Może powodować biegunkę ze względu na wysoką zawartość kwasów tłuszczowych i związków fenolowych
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia to naturalny produkt spożywczy o wyjątkowym smaku i aromacie, pozyskiwany z pierwszego tłoczenia świeżych oliwek, bez użycia chemicznych rozpuszczalników.
Funkcja składnika oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia w potrawach polega głównie na dodaniu aromatu oraz smaku, a także na dostarczeniu cennych składników odżywczych, takich jak nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy E oraz przeciwutleniacze. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest również łatwo trawiona i wpływa korzystnie na układ trawienny, dzięki czemu jest zalecana dla osób z problemami trawieniowymi.