Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Tłuszcze i oleje
dobry składnik
Spożycie dużej ilości oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia może powodować problemy z układem trawiennym.
Oleje i tłuszcze roślinne, w tym rzepakowy z pierwszego tłoczenia, są źródłem zdrowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które korzystnie wpływają na układ krążenia i system nerwowy.
Składnikami odżywczymi, jakie dostarcza olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia, są przede wszystkim kwasy tłuszczowe, w tym kwas oleinowy, linolowy i alfa-linolenowy. Są one niezbędne dla zdrowia organizmu, ponieważ pełnią wiele ważnych funkcji, takich jak regulacja poziomu cholesterolu i wpływ na pracę układu sercowo-naczyniowego. Oleje roślinne z pierwszego tłoczenia są również dobrym źródłem witaminy E, która działa jako naturalny przeciwutleniacz i chroni organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.