Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białko roślinne
dobry składnik
Spożycie odtłuszczonej mąki sojowej może prowadzić do zaburzeń trawienia oraz wchłaniania składników odżywczych.
Odtłuszczona mąka sojowa jest bogatym źródłem białka roślinnego, zawiera niską ilość tłuszczów i węglowodanów, jest używana w diecie wegetariańskiej i wegańskiej, oraz może obniżać poziom cholesterolu we krwi.
Odtłuszczona mąka sojowa jest bogatym źródłem białka roślinnego, który jest niezbędny do budowy i regeneracji tkanek organizmu. Ponadto, składnik ten jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego, który wpływa korzystnie na pracę układu pokarmowego oraz poziom cukru we krwi. Odtłuszczona mąka sojowa jest także źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 oraz zawiera wiele innych składników odżywczych, takich jak wapń, żelazo, magnez i witaminy z grupy B. Ogólnie rzecz biorąc, odtłuszczona mąka sojowa jest ważnym składnikiem diety wegetariańskiej i wegańskiej oraz może stanowić wartościowe uzupełnienie diety osób zmagających się z problemami zdrowotnymi.