Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Zakwas
dobry składnik
Możliwym działaniem niepożądanym składnika mąki ryżowej w naturalnym zakwasie chleba na ludzi może być wystąpienie alergii.
Naturalny zakwas chleba z dodatkiem mąki ryżowej to zdrowy i smaczny produkt spożywczy o wyjątkowym smaku.
Składnik zakwasu chlebowego, w tym mąka ryżowa, pełni funkcję fermentacyjną. Dzięki niemu w procesie wyrabiania ciasta dochodzi do rozkładu składników złożonych zawartych w mące oraz do wytworzenia kwasu mlekowego i octowego. Kwas ten wpływa na obniżenie pH ciasta, co sprzyja produkcji chleba o lepszych walorach smakowych oraz zdrowotnych. Ponadto, naturalny zakwas chlebowy z mąki ryżowej zawiera korzystne dla zdrowia bakterie kwasu mlekowego, które wpływają na poprawę trawienia i wchłaniania składników odżywczych z chleba.