Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Przyprawy
dobry składnik
Możliwym działaniem niepożądanym na zdrowie człowieka naturalnego ekstraktu papryki jest podrażnienie błon śluzowych, skóry, oczu oraz układu pokarmowego.
Naturalny ekstrakt papryki to produkt spożywczy o intensywnym smaku i aromacie papryki, idealny do dodawania do potraw i dań mięsnych, który dodaje im wyjątkowej ostrości i charakteru.
Składnik naturalny ekstraktu papryki często stosowany jest w celu dodania ostrych nut smakowych do potraw. Papryka zawiera substancję zwaną kapsaicyną, która aktywuje receptory bólowe w ustach, powodując uczucie pieczenia i ostrości. Dodatek ekstraktu papryki może również zwiększyć przyswajalność niektórych składników odżywczych, takich jak witamina C. W niektórych kuchniach ekstrakt papryki jest stosowany jako naturalny środek konserwujący z powodu jego właściwości antybakteryjnych.