Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Przyprawy i zioła
dobry składnik
Naturalny aromat winogronowy jest zwykle uważany za bezpieczny dla spożycia, ponieważ jest to naturalny składnik pochodzący z owoców winogron. Jednakże, w niektórych przypadkach, mogą wystąpić potencjalne zagrożenia dla zdrowia człowieka. Osoby z alergią na owoce winogronowe mogą doświadczyć reakcji alergicznych po spożyciu naturalnego aromatu winogronowego. Objawy alergii mogą obejmować świąd i obrzęk warg, języka i gardła, pokrzywkę, trudności w oddychaniu i anafilaksję. Ponadto, niektóre naturalne aromaty mogą zawierać substancje chemiczne, które mogą być szkodliwe dla zdrowia, zwłaszcza w przypadku stosowania w dużych ilościach. Dlatego ważne jest, aby ograniczyć spożycie produktów zawierających naturalny aromat winogronowy i upewnić się, że pochodzą one od zaufanego producenta. W każdym przypadku, jeśli masz jakieś wątpliwości co do bezpieczeństwa spożycia naturalnego aromatu winogronowego, skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą przed ich spożyciem.
Naturalny aromat winogronowy to organiczny składnik pochodzenia roślinnego, stosowany w przemyśle spożywczym jako przyprawa i aromatyzator w produktach spożywczych, mający zapach i smak winogron.
Składnik o nazwie naturalny aromat winogronowy jest dodatkiem smakowym i zapachowym stosowanym w przemyśle spożywczym. Nie pełni on żadnej funkcji żywieniowej, a jedynie poprawia jakość sensoryczną produktów spożywczych, do których jest dodawany.