Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Aromaty
dobry składnik
Możliwym działaniem niepożądanym składnika naturalnego aromatu pomarańczowego na ludzi może być alergia.
Naturalny aromat pomarańczowy jest pozyskiwany z olejku eterycznego z pomarańczy, może być stosowany w żywności jako dodatek smakowy, ale nie zawiera wartości odżywczych i nie wpływa pozytywnie na zdrowie w większych ilościach.
Składnik naturalny aromat pomarańczowy jest stosowany głównie w przemyśle spożywczym jako dodatek smakowy i zapachowy. Jego funkcją w żywieniu jest poprawienie walorów organoleptycznych produktów spożywczych, takich jak na przykład napoje, wypieki i słodycze. Dzięki temu składnikowi, produkty te zyskują intensywny smak i zapach pomarańczy, co wpływa na ich przyjemność spożywania.