naturalne aromaty z selerem

KATEGORIA | Warzywa

Wpływ na zdrowie

dobry składnik

Uwaga

Naturalne aromaty z selera stosowane w żywności są zwykle uważane za bezpieczne dla zdrowia człowieka i nie stwierdzono poważnych zagrożeń z nimi związanych. Jednakże, osoby uczulone na seler powinny unikać produktów zawierających naturalne aromaty z selera. Uczulenie na seler może powodować objawy, takie jak pokrzywka, obrzęk, trudności z oddychaniem i w rzadkich przypadkach, wstrząs anafilaktyczny. Dlatego ważne jest, aby osoby uczulone na seler czytali etykiety produktów spożywczych i unikały produktów zawierających naturalne aromaty z selera.

Informacje o składniku

Naturalne aromaty z selerem to produkt spożywczy, który dodaje wyjątkowego smaku i aromatu potrawom.

Funkcja

Składnik "naturalne aromaty z selerem" w produktach spożywczych jest używany w celu dodania smaku i aromatu związanych z selerem. Jest to zazwyczaj mieszanina związków chemicznych pochodzenia naturalnego, takich jak olejki eteryczne, aldehydy i alkohole, które nadają produktom spożywczym charakterystyczny smak i zapach selera. Składnik ten może być stosowany w różnych produktach spożywczych, takich jak zupy, sosy, marynaty, wędliny i wiele innych.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik