Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Nasiona, orzechy i ziarna
dobry składnik
Spożycie dużych ilości nasion komosy ryżowej czerwonej może prowadzić do blokady jelitowej lub upośledzenia wchłaniania substancji odżywczych z powodu obecności kwasu szczawiowego.
Nasiona komosy ryżowej czerwonej to bogate źródło białka roślinnego o słodko- orzechowym smaku, idealne do dodania do sałatek, smoothie czy jako składnik dań wegetariańskich.
Nasiona komosy ryżowej czerwonej są bogate w składnik zwany saponiną, który może mieć właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające. Ponadto, nasiona te zawierają błonnik, białko, węglowodany, witaminy i minerały, takie jak żelazo i magnez, co czyni je idealnym składnikiem zdrowej diety.