Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Skrobia
uważaj na...
Możliwe działanie niepożądane składnika modyfikowanej skrobi pszennej na ludzi to podwyższenie poziomu glukozy we krwi.
Modyfikowana skrobia pszenna to składnik żywnościowy pozyskiwany z pszenicy, który poprawia konsystencję i teksturę produktów, a także zwiększa ich trwałość i odporność na procesy przemysłowe.
Składnik modyfikowanej skrobi pszennej pełni funkcję zagęszczającą i stabilizującą, a także wpływa na teksturę i konsystencję produktów spożywczych, takich jak zupy, sosy, ciasta i pieczywo. Poprzez modyfikację chemiczną lub fizyczną skrobi pszennej, jej właściwości funkcjonalne ulegają zmianie, co pozwala na uzyskanie pożądanych właściwości sensorycznych i technologicznych produktów spożywczych.