Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białka
dobry, ale
Spożycie mleka w proszku pełnego może powodować alergiczne reakcje u niektórych osób
Mleko w proszku pełne jest bogate w białko, wapń oraz witaminy A i D, a także może być stosowane w wielu przepisach kulinarnej jako zamiennik dla mleka płynnego.
Składnik mleka w proszku pełne pełni wiele funkcji w żywieniu. Jest doskonałym źródłem białka, zawiera także węglowodany, tłuszcze, witaminy i minerały. Dzięki temu, spożywanie mleka w proszku pełne przyczynia się do zwiększenia masy mięśniowej, wzmacnia kości, wpływa pozytywnie na funkcjonowanie układu nerwowego oraz stan skóry i włosów. Ponadto, składniki mleka w proszku pełne wpływają na poprawę trawienia i wchłaniania innych składników odżywczych.