migdały łuskane blanszowane

KATEGORIA | Orzechy i nasiona

Wpływ na zdrowie

dobry składnik

Uwaga

Spożycie łuskanych i blanszowanych migdałów w umiarkowanych ilościach jest bezpieczne dla zdrowia człowieka. Jednakże, nadmierne spożycie migdałów może prowadzić do nadwagi, biegunki, wymiotów i bólu brzucha. Osoby z alergią na orzechy powinny unikać spożywania migdałów. Ponadto, łuskane migdały mogą zawierać śladowe ilości cyjanku, co może być szkodliwe dla zdrowia, jednak ilości te są zazwyczaj znacznie poniżej bezpiecznego poziomu.

Informacje o składniku

Migdały łuskane blanszowane to składnik spożywczy, który jest łuskany i blanszowany, co oznacza, że ma delikatną i gładką powierzchnię.

Funkcja

Składnik migdały łuskane blanszowane stosowany jest głównie w produktach spożywczych jako dodatek smakowy oraz jako źródło białka i tłuszczu. Migdały łuskane blanszowane mają łatwiejszą do strawienia skórkę, co ułatwia ich spożycie w celu uzyskania korzyści związanych z wartością odżywczą. Ponadto, migdały te zawierają wiele składników odżywczych, takich jak błonnik, witaminy z grupy B, witaminę E i minerały, takie jak magnez, wapń i żelazo. Dzięki swoim właściwościom odżywczym, migdały łuskane blanszowane mogą pomóc w utrzymaniu zdrowego stylu życia.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik