Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Mięso
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane składnika na ludzi mięsa z polędwicy wieprzowej to wywołanie biegunki.
Polędwica wieprzowa to bogate w białko mięso o delikatnej konsystencji i intensywnym smaku
Polędwica wieprzowa jest bogatym źródłem białka, żelaza, cynku i witaminy B12. Białko zawarte w mięsie jest niezbędne do budowy i regeneracji mięśni oraz innych tkanek organizmu. Żelazo jest ważnym składnikiem enzymów odpowiedzialnych za transport tlenu i funkcjonowanie układu odpornościowego. Cynk jest niezbędny do prawidłowego wzrostu i rozwoju organizmu oraz do utrzymania prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Witamina B12 jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego oraz do produkcji czerwonych krwinek.