mięso z kury gotowane

KATEGORIA | Mięso

Wpływ na zdrowie

dobry składnik

Uwaga

Potencjalne działanie niepożądane składnika na ludzi mięso z kury gotowanej nie zostało określone, o ile produkt nie jest skażony chorobotwórczymi bakteriami.

Informacje o składniku

Gotowane mięso z kury jest popularnym składnikiem spożywczym, które można wykorzystać w wielu różnych daniach kuchni świata.

Funkcja

Mięso z kury gotowane jest bogatym źródłem białka, które jest niezbędne dla organizmu w celu budowy i naprawy tkanek. Ponadto mięso z kury dostarcza również wielu składników mineralnych, takich jak żelazo, cynk i fosfor, oraz witamin, w tym witaminy B6 i B12. Spożywanie mięsa z kury gotowanego w sposób niskotłuszczowy może być także korzystne dla zachowania zdrowia serca, gdyż zawiera mało tłuszczu nasyconego.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik