mięso z kaczki

KATEGORIA | Mięso

Wpływ na zdrowie

dobry składnik

Uwaga

Możliwe działanie niepożądane składnika w mięsie z kaczki jest zatrucie botulinowym toksyną, która może prowadzić do poważnych problemów zdrowotnych, takich jak porażenie mięśni i problemy z oddychaniem.

Informacje o składniku

Mięso z kaczki jest bogate w białko i ma intensywny smak

Funkcja

Mięso z kaczki jest bogate w białko, które jest niezbędne do budowy i regeneracji tkanek w organizmie człowieka. Ponadto, mięso z kaczki zawiera witaminy z grupy B, w tym witaminę B12, która jest ważna dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego oraz kwas foliowy, który jest niezbędny dla kobiet w ciąży. Mięso z kaczki jest również źródłem żelaza, cynku oraz selenu, które są ważne dla zdrowia i dobrego samopoczucia.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik