Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Mięso
neutralny składnik
Należy upewnić się, że mięso jest odpowiednio przygotowane
Mięso wieprzowe pochodzące z boczku, bez skóry i żeber
Mięso wieprzowe z boczku bez skóry i żeber jest źródłem białka, kwasu linolowego i witaminy B12, które są ważne dla utrzymania zdrowia mięśni, krwi i układu nerwowego. Jednocześnie, jest to również bogate źródło tłuszczu, co może prowadzić do zwiększenia poziomu cholesterolu we krwi, jeśli spożywa się je w nadmiarze. Dlatego zaleca się spożywać mięso wieprzowe z umiarem i łączyć je z innymi źródłami białka, takimi jak rośliny strączkowe lub ryby, aby uzyskać zrównoważoną dietę.