Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Mięso i wędliny
dobry składnik
Mięso wieprzowe, w tym szynka, może stanowić potencjalne zagrożenie dla zdrowia człowieka, jeśli nie zostanie odpowiednio przygotowane lub przechowywane. Spożycie surowego lub niedogotowanego mięsa wieprzowego może prowadzić do zakażenia bakteriami, takimi jak Salmonella czy E.coli. Ponadto, szynka i inne wędliny wieprzowe często zawierają duże ilości soli, tłuszczu i konserwantów, co może prowadzić do problemów ze zdrowiem, takich jak podwyższone ciśnienie krwi, choroby serca i otyłość. Dlatego też, ważne jest, aby mięso wieprzowe, w tym szynka, były odpowiednio przechowywane i przygotowywane przed spożyciem, poprzez dokładne gotowanie lub smażenie.
Szynka to rodzaj mięsa wieprzowego pochodzącego z udźca lub łopatki wieprzowej
Składnikiem mięsnym w produktach spożywczych, w tym w szynce, jest głównie mięso wieprzowe. Funkcją mięsa w szynce jest dostarczanie białka, a także zapewnienie odpowiedniej konsystencji i smaku produktu. Mięso wieprzowe jest również źródłem składników odżywczych, takich jak witaminy i minerały, które są ważne dla zdrowia człowieka.