mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka

KATEGORIA | Mięso

Wpływ na zdrowie

niewskazany

Uwaga

Możliwe działanie niepożądane składnika mięsa oddzielonego mechanicznie z kurczaka na ludzi to ryzyko zakażenia bakteriami, takimi jak Salmonella czy E. coli.

Informacje o składniku

Mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka jest bogate w białko, ale może zawierać więcej tłuszczu i składników ubocznych niż tradycyjnie krojone mięso, a także może być trudniejsze do strawienia.

Funkcja

Mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka jest źródłem białka, które jest niezbędne do budowy i regeneracji tkanek w organizmie. Ponadto, zawiera ono wiele składników mineralnych, takich jak żelazo, cynk, fosfor, magnez oraz potas, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Mięso z kurczaka jest również źródłem witamin z grupy B, zwłaszcza witaminy B3 i B6, które są ważne dla metabolizmu energetycznego.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik