Mięso oddzielone mechanicznie drobiowe

KATEGORIA | Mięso

Wpływ na zdrowie

niewskazany

Uwaga

Należy upewnić się, że produkt pochodzi z zaufanego źródła

Informacje o składniku

Mięso oddzielone mechanicznie drobiowe to produkt spożywczy powstały poprzez mechaniczne oddzielenie mięsa drobiowego od kości i innych tkanek.

Funkcja

Mięso oddzielone mechanicznie drobiowe jest jednym ze składników żywienia, który dostarcza organizmowi białka, witamin i minerałów. Białko zawarte w mięsie drobiowym jest pełnowartościowe, co oznacza, że zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy konieczne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto, mięso to jest bogate w witaminy z grupy B, takie jak B3, B6 i B12, które są odpowiedzialne za utrzymanie zdrowia układu nerwowego i krwionośnego. Zawiera również składniki mineralne, takie jak żelazo, cynk i selen, które wpływają pozytywnie na układ odpornościowy oraz procesy metaboliczne.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik