Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Mięso
dobry składnik
Spożycie mięsa gotowanego z indyka zawierającego fosforan sodu może prowadzić do podwyższenia poziomu sodu we krwi i zaburzeń metabolicznych.
Mięso gotowane z indyka jest dobrym źródłem białka oraz składników mineralnych takich jak żelazo i cynk.
Mięso gotowane z indyka jest dobrym źródłem białka, witaminy B3 oraz pierwiastków takich jak potas, fosfor i selen. Białko zawarte w mięsie indyka pomaga w budowie i naprawie tkanek, a witamina B3 pomaga w metabolizmie składników odżywczych, regulacji trawienia oraz utrzymaniu zdrowej skóry. Ponadto, pierwiastki takie jak potas, fosfor i selen są ważne dla utrzymania zdrowych kości, nerwów i mięśni.