Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Mięso
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane składnika w mięsie drobiowym z indyka to wystąpienie choroby salmonelli.
Mięso drobiowe z indyka to bogate w białko i niskotłuszczowe źródło mięsa
Mięso drobiowe z indyka jest dobrym źródłem białka, które jest niezbędne do budowy i naprawy tkanek w organizmie. Białko jest również ważne dla utrzymania zdrowych kości, mięśni, skóry i włosów. Ponadto, mięso z indyka jest bogate w witaminę B3 (niacynę), która pomaga w procesach metabolicznych oraz w przyswajaniu energii z pożywienia. Mięso z indyka zawiera również witaminę B6, która jest niezbędna do produkcji neuroprzekaźników i hormonów, a także kwas foliowy, który jest ważny dla rozwoju układu nerwowego płodu i dla zdrowia układu krwionośnego.