Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Nasiona, orzechy i ziarna
dobry składnik
Spożycie mielonych nasion gorczycy może powodować podrażnienia i ból w jamie ustnej oraz gardle
Mielone nasiona gorczycy są bogatym źródłem białka, błonnika, witaminy C i minerałów takich jak żelazo, wapń i magnez, a także zawierają związki glukozynolany, które mogą działać przeciwnowotworowo i chronić przed chorobami serca.
Składnikami odżywczymi mielonych nasion gorczycy są białka, błonnik, tłuszcze, węglowodany, witaminy i składniki mineralne. Spożywanie mielonych nasion gorczycy może wpłynąć pozytywnie na trawienie, poprawić perystaltykę jelit, obniżyć poziom cholesterolu oraz zapobiegać chorobom serca i układu krążenia.