Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Mięso
dobry składnik
Spożycie mielonego i gotowanego mięsa wołowego zawierającego niepożądany składnik może prowadzić do wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego u ludzi.
Mielone i gotowane mięso wołowe jest bogatym źródłem białka, żelaza i witaminy B12, jednak spożycie dużych ilości czerwonego mięsa może zwiększyć ryzyko chorób serca i nowotworów.
Mielone i gotowane mięso wołowe dostarczają organizmowi białka, żelaza, cynku oraz witaminy B12. Białko jest niezbędne do budowy i regeneracji mięśni oraz tkanek, a żelazo i cynk są ważne dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Witamina B12 zaś wpływa na produkcję czerwonych krwinek i zachowanie zdrowia układu nerwowego.