Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Kakao i czekolada
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane składnika miazgi kakaowej na ludzi to wystąpienie reakcji alergicznej.
Miazga kakaowa jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy oraz minerałów takich jak magnez, fosfor, cynk oraz potas, która wykorzystywana jest do produkcji czekolady oraz innych produktów spożywczych.
Składnik miazgi kakaowej zawiera przede wszystkim tłuszcze i białka, które dostarczają organizmowi energii oraz aminokwasów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto, miazga kakaowa zawiera również wiele cennych składników odżywczych, w tym żelazo, magnez, fosfor, potas oraz witaminy z grupy B. Te składniki pomagają utrzymać równowagę elektrolitową, wpływają na kondycję skóry i włosów oraz poprawiają funkcjonowanie układu nerwowego.