Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Produkty zbożowe
dobry składnik
Możliwym działaniem niepożądanym składnika mąki żytniej, w tym razowej, na ludzi może być reakcja alergiczna.
Mąka żytnia, w tym razowa, to produkt spożywczy otrzymywany z mielonego ziarna żyta, charakteryzujący się wysoką zawartością błonnika i niezwykłym smakiem.
Mąka żytnia, w tym razowa, jest bogatym źródłem błonnika, który jest bardzo ważny dla prawidłowego trawienia i funkcjonowania przewodu pokarmowego. Zawiera również wiele składników mineralnych, takich jak żelazo, magnez czy mangan, które są niezbędne dla organizmu w celu zachowania dobrego zdrowia i funkcjonowania. Ponadto, mąka żytnia jest bogata w węglowodany złożone, które zapewniają długotrwałe uczucie sytości oraz dostarczają organizmowi energii.