Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Mąki i produkty zbożowe
dobry składnik
Spożycie dużej ilości mąki żytniej pełnoziarnistej razowej może prowadzić do trudności z trawieniem u niektórych osób.
Mąka żytnia pełnoziarnista razowa to produkt spożywczy otrzymywany z mielonych ziaren żyta, bogaty w błonnik i składniki mineralne.
Mąka żytnia pełnoziarnista razowa jest dobrym źródłem błonnika pokarmowego, który jest ważnym składnikiem diety człowieka. Spożycie wystarczającej ilości błonnika pokarmowego skutkuje poprawą trawienia, zmniejszeniem ryzyka chorób układu pokarmowego, a także utrzymaniem prawidłowej masy ciała poprzez zwiększenie uczucia sytości. Ponadto, mąka żytnia pełnoziarnista razowa zawiera w swoim składzie wiele cennych witamin i minerałów, takich jak witaminy z grupy B, żelazo, magnez, fosfor i cynk.