Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Nasiona, orzechy i ziarna
dobry składnik
Spożycie mąki z ziaren słonecznika może powodować reakcje alergiczne u niektórych ludzi
Mąka z ziaren słonecznika to naturalna alternatywa dla tradycyjnej mąki pszennej, o wysokiej zawartości białka i bezglutenowa.
Mąka z ziaren słonecznika jest bogata w białko, błonnik, kwasy tłuszczowe omega-6 i witaminy z grupy B, takie jak tiamina, niacyna i kwas foliowy. Białko zawarte w mące z ziaren słonecznika jest pełnowartościowe, co oznacza, że zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy konieczne dla organizmu ludzkiego. Błonnik zawarty w mące z ziaren słonecznika pomaga w trawieniu i utrzymaniu zdrowego układu trawiennego. Kwasy tłuszczowe omega-6 pomagają w utrzymaniu zdrowia skóry i regulacji poziomu cholesterolu, a witaminy z grupy B są niezbędne dla metabolizmu energetycznego i funkcjonowania układu nerwowego.