Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Produkty zbożowe
dobry składnik
Spożycie większej ilości mąki z cibory jadalnej może powodować biegunkę i wzdęcia u ludzi
Mąka z cibory jadalnej to wyjątkowy produkt spożywczy o intensywnym smaku i aromacie, który doskonale sprawdzi się w wielu rodzajach wypieków.
Składnikami odżywczymi w mące z cibory jadalnej są głównie węglowodany, błonnik, białko roślinne, witamina C oraz sole mineralne takie jak żelazo, wapń, potas i magnez. Węglowodany stanowią podstawowe źródło energii dla organizmu, błonnik wpływa pozytywnie na trawienie, a białko jest ważne dla rozwoju mięśni i tkanek. Witamina C działa jako antyoksydant, chroni przed chorobami oraz wzmacnia układ odpornościowy, a sole mineralne pomagają w utrzymaniu równowagi elektrolitowej organizmu.