Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Mąki i produkty zbożowe
dobry składnik
Możliwym działaniem niepożądanym składnika mąki słodowej pszennej na ludzi może być wystąpienie alergii.
Mąka słodowa pszenna jest bogatym źródłem węglowodanów, białka, witamin z grupy B i minerałów, takich jak żelazo, magnez i fosfor, stanowiąc podstawowy składnik wielu produktów żywnościowych, takich jak chleb, ciasta i makarony.
Mąka słodowa pszenna jest składnikiem, który stosowany jest w procesie produkcji piwa. Podczas warzenia piwa, enzymy zawarte w mące słodowej przekształcają skrobię w cukry, które są następnie zużywane przez drożdże do produkcji alkoholu. Mąka słodowa pszenna zawiera także białko i wiele składników mineralnych, takich jak fosfor, potas i magnez. W diecie człowieka mąka słodowa pszenna nie odgrywa znaczącej roli żywieniowej, ponieważ po procesie warzenia większość składników odżywczych zostaje usunięta.