Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Mąki i produkty zbożowe
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane składnika mąki pszennej słodowej na ludzi to reakcja alergiczna lub nietolerancja glutenu.
Mąka pszenna słodowa jest bogatym źródłem węglowodanów, ale ma niską zawartość białka i składników mineralnych, takich jak żelazo i cynk, co sprawia, że nie jest najlepszym wyborem dla osób z nietolerancją glutenu oraz dla osób, które potrzebują więcej składników odżywczych w swojej diecie.
Składnik mąki pszennej słodowej stanowi ważne źródło węglowodanów, które są podstawowym źródłem energii dla organizmu człowieka. Mąka pszena słodowa zawiera również białka roślinne, aminokwasy, witaminy z grupy B oraz składniki mineralne takie jak żelazo, magnez, fosfor i cynk. Dzięki temu spożywanie mąki pszennej słodowej umożliwia dostarczenie organizmowi niezbędnych składników odżywczych.