Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Mąki i produkty zbożowe
dobry składnik
Spożycie dużej ilości mąki pszennej pełnoziarnistej może powodować problemy trawienne, takie jak wzdęcia i biegunkę.
Mąka pszenna pełnoziarnista jest bogatym źródłem błonnika, witamin z grupy B oraz minerałów, takich jak żelazo, magnez i cynk, co czyni ją wartościowym składnikiem diety człowieka.
Składnik mąki pszennej pełnoziarnistej jest ważnym źródłem błonnika, węglowodanów złożonych oraz witamin z grupy B. Spożywanie mąki pszennej pełnoziarnistej może przyczynić się do zmniejszenia ryzyka chorób serca oraz cukrzycy typu 2, a także poprawy trawienia i utrzymania prawidłowej wagi ciała.