Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Produkty zbożowe
dobry składnik
Mąka pełnoziarnista razowa żytnia i pszenna może powodować problemy trawienne u ludzi wrażliwych na gluten.
Mąka pełnoziarnista razowa żytnia i pszenna to naturalny produkt spożywczy otrzymywany z pełnego przemiału ziarna pszenicy i żyta, charakteryzujący się wyjątkowym smakiem i wartościami odżywczymi.
Mąka pełnoziarnista razowa żytnia i pszenna jest bogata w błonnik pokarmowy, co pomaga w regulowaniu poziomu cukru we krwi oraz poprawia perystaltykę jelit. Ponadto, zawiera więcej składników mineralnych i witamin z grupy B niż mąka biała. Dzięki temu spożywanie mąki pełnoziarnistej może przyczynić się do zmniejszenia ryzyka chorób serca, cukrzycy typu 2 i niektórych nowotworów.