Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Produkty zbożowe
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane składnika maczka chleba świętojańskiego na ludzi to wywołanie reakcji alergicznej.
Mączka chleba świętojańskiego jest bogatym źródłem błonnika, białka roślinnego oraz składników mineralnych, takich jak fosfor, magnez, cynk, żelazo i potas.
Składnikami mączki chleba świętojańskiego są m.in. błonnik, białko, węglowodany, witaminy z grupy B oraz minerały takie jak żelazo, magnez, cynk i fosfor. Ich funkcją w żywieniu jest zapewnienie organizmowi białka niezbędnego do budowy i regeneracji tkanek, węglowodanów jako źródła energii, oraz witamin i minerałów, które są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Błonnik natomiast pełni rolę regulującą trawienie oraz wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu we krwi.