Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Konserwanty
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane składników kosmetyków na ludzkie Lactobacillus Ferment to zaburzenie równowagi mikroflory skóry, co może skutkować podrażnieniem lub wysuszeniem skóry.
substancja powstała w wyniku fermentacji bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus, bakterie te stosuje się szeroko min. w przemyśle spożywczym do uzyskiwania produktów fermentacji takich jak jogurty, kefiry czy kiszonki warzywne. W kosmetykach działa jako naturalny środek hamujący rozwój niepożądanej mikroflory, dodatkowo wspomaga nawilżenie skóry i chroni ją przed patogenami. Ten delikatny konserwant dopuszczony przez jednostki certyfikujące kosmetyki naturalne i jest bardzo stabilny w szerokim zakresie pH
Przeciwzapalny, antyoksydacyjny, wygładzający