Leuceidal

KATEGORIA | Konserwanty

Wpływ na zdrowie

dobry składnik

Uwaga

Możliwe działanie niepożądane składników kosmetyków na ludzkie Lactobacillus Ferment to zaburzenie równowagi mikroflory skóry, co może skutkować podrażnieniem lub wysuszeniem skóry.

Informacje o składniku

substancja powstała w wyniku fermentacji bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus, bakterie te stosuje się szeroko min. w przemyśle spożywczym do uzyskiwania produktów fermentacji takich jak jogurty, kefiry czy kiszonki warzywne. W kosmetykach działa jako naturalny środek hamujący rozwój niepożądanej mikroflory, dodatkowo wspomaga nawilżenie skóry i chroni ją przed patogenami. Ten delikatny konserwant dopuszczony przez jednostki certyfikujące kosmetyki naturalne i jest bardzo stabilny w szerokim zakresie pH

Funkcja

Przeciwzapalny, antyoksydacyjny, wygładzający

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik