Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Spożycie lekko zagęszczonego soku pomidorowego o minimalnej ilości suchej masy może potencjalnie zwiększyć ryzyko infekcji bakteryjnych, takich jak salmonella lub E. coli, ponieważ soki te nie są wystarczająco kwaśne, by zabić szkodliwe bakterie. W przypadku osób z osłabionym układem odpornościowym, takich jak kobiety w ciąży, niemowlęta, osoby starsze lub chore na AIDS, spożycie takiego soku może prowadzić do poważniejszych konsekwencji zdrowotnych. W związku z tym zaleca się, aby osoby z grup ryzyka unikały spożywania takiego soku.
Minimalna ilość suchej masy lekko zagęszczonego soku pomidorowego
Funkcją składnika lekko zagęszczonego soku pomidorowego jest poprawa konsystencji i lepsza tekstura produktów spożywczych, w których jest używany. Minimalna ilość suchej masy w produktach spożywczych zawierających lekko zagęszczony sok pomidorowy wynosi 12%.