Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | substancje powierzchniowo czynne
dobry, ale
Laurdimonium HydroxypropylHydrolyzed Wheat Protein jest substancją stosowaną w kosmetykach jako składnik kondycjonujący i antystatyk. Potencjalnym zagrożeniem dla zdrowia człowieka po użyciu tego składnika może być wystąpienie reakcji alergicznej u osób uczulonych na składniki pszenicy. W takim przypadku stosowanie kosmetyków zawierających tę substancję może prowadzić do wystąpienia swędzenia, zaczerwienienia i wysypek na skórze. W przypadku wystąpienia jakichkolwiek niepożądanych reakcji należy zaprzestać stosowania kosmetyku i skonsultować się z lekarzem.
Laurdimonium HydroxypropylHydrolyzed Wheat Protein to składnik używany w kosmetykach, który ma właściwości kondycjonujące i wzmacniające włosy.
Składnik Laurdimonium HydroxypropylHydrolyzed Wheat Protein w kosmetykach pełni funkcję kondycjonującą i wzmacniającą włosy. Dzięki swoim właściwościom wygładza i nawilża pasma, zapobiegając jednocześnie ich łamliwości i rozdwajaniu się końcówek. Ponadto, składnik ten może wpływać pozytywnie na objętość włosów.