Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Kwasy spożywcze
dobry składnik
Nie stwierdzono żadnych znaczących działań niepożądanych w wyniku spożycia kwasów omega EPA i DHA w ilości około 1 g dziennie u ludzi.
Kwasy omega EPA + DHA są niezbędnymi kwasami tłuszczowymi, które wpływają korzystnie na funkcjonowanie organizmu człowieka, w szczególności na pracę serca i mózgu.
Funkcją składnika w żywieniu kwasy omega-3 EPA i DHA jest m.in. wpływanie na poprawę pracy serca i układu krążenia, obniżanie ryzyka chorób sercowo-naczyniowych oraz zmniejszanie stanów zapalnych w organizmie. Ponadto, kwasy te wpływają na poprawę funkcjonowania mózgu oraz wzrok. Dlatego ważne jest, aby włączać je w odpowiedniej ilości do codziennej diety.