kultury pleśni penicillium candinum

KATEGORIA | Bakterie fermentujące

Wpływ na zdrowie

dobry składnik

Uwaga

Możliwe działanie niepożądane składnika na ludzi kultury pleśni Penicillium candinum nie zostało jeszcze w pełni zbadane.

Informacje o składniku

Składnik spożywczy kultury pleśni Penicillium candinum to grzyb pleśniowy wykorzystywany do produkcji sera typu Roquefort.

Funkcja

Składnik odżywczy w ytce pleśni Penicillium camemberti to białko, tłuszcz i węglowodany. Pleśń ta może wytwarzać enzymy trawienne, które pomagają w trawieniu substratów organicznych, takich jak białka i węglowodany, co umożliwia jej rozwój. Jednym z substratów organicznych, które odgrywają ważną rolę w żywieniu Penicillium camemberti, są cukry, takie jak laktoza, glukoza i fruktoza, które znajdują się w mleku.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik