Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Bakterie fermentujące
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane składnika na ludzi kultury pleśni Penicillium candinum nie zostało jeszcze w pełni zbadane.
Składnik spożywczy kultury pleśni Penicillium candinum to grzyb pleśniowy wykorzystywany do produkcji sera typu Roquefort.
Składnik odżywczy w ytce pleśni Penicillium camemberti to białko, tłuszcz i węglowodany. Pleśń ta może wytwarzać enzymy trawienne, które pomagają w trawieniu substratów organicznych, takich jak białka i węglowodany, co umożliwia jej rozwój. Jednym z substratów organicznych, które odgrywają ważną rolę w żywieniu Penicillium camemberti, są cukry, takie jak laktoza, glukoza i fruktoza, które znajdują się w mleku.