Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | kultury bakterii
dobry składnik
Możliwym działaniem niepożądanym składnika na ludzi kultury kefirowej jest wystąpienie biegunek
Kefir to fermentowany napój mleczny, który zawiera bakterie i drożdże, znane jako kultura kefirowa, i charakteryzuje się kwaśnym smakiem i kremową konsystencją.
Składnikami odżywczymi w kulturze kefirowej są węglowodany oraz białka. Węglowodany stanowią źródło energii dla drobnoustrojów, które tworzą kefir, natomiast białka są niezbędne do wzrostu i regeneracji komórek bakteryjnych. Dodatkowo, kultura kefirowa zawiera wiele cennych składników mineralnych i witamin, takich jak wapń, witamina D, witamina B12 oraz witamina K2, które wpływają korzystnie na zdrowie człowieka.