Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane składnika kukurydzy na ludzi to alergia
Kukurydza jest źródłem białka, węglowodanów, błonnika, witaminy B i E, a także minerałów takich jak miedź, żelazo, fosfor, magnez i cynk, co czyni ją ważnym składnikiem diety człowieka.
Kukurydza jest bogata w składniki odżywcze, takie jak węglowodany, błonnik, witaminy i minerały. Funkcją składnika w żywieniu kukurydzy jest dostarczanie organizmowi węglowodanów, które są głównym źródłem energii dla organizmu. Ponadto, błonnik obecny w kukurydzy pomaga w regulacji trawienia, a witaminy i minerały pomagają w utrzymaniu zdrowia i dobrego samopoczucia.