Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Możliwym działaniem niepożądanym składnika koncentratu soku z marchwi pomarańczowej na ludzi jest przebarwienie skóry na pomarańczowy kolor.
Koncentrat soku z marchwi pomarańczowej to doskonały źródło witaminy A i C, a także beta-karotenu
Składnikami koncentratu soku z marchwi pomarańczowej są przede wszystkim woda i naturalnie występujące cukry. Koncentrat ten zawiera również liczne składniki odżywcze, takie jak beta-karoten, witamina C, potas i błonnik. Spożycie soku z marchwi pomarańczowej może przyczynić się do poprawy funkcjonowania układu odpornościowego, wzroku i skóry. Ponadto, błonnik obecny w soku może wpłynąć korzystnie na trawienie i funkcjonowanie układu pokarmowego.