Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Koncentraty
dobry składnik
Spożycie koncentratu mięsa wołowego może wiązać się z pewnymi zagrożeniami dla zdrowia człowieka. W przypadku surowego mięsa istnieje ryzyko zarażenia się chorobami przenoszonymi przez żywność, takimi jak salmonella czy e.coli. Koncentrat mięsa wołowego może zawierać również duże ilości soli i tłuszczu, co może przyczynić się do rozwoju chorób układu sercowo-naczyniowego oraz zwiększyć ryzyko wystąpienia nadciśnienia tętniczego. Ponadto, koncentrat mięsa wołowego jest bardzo kaloryczny, co może wpłynąć negatywnie na masę ciała i prowadzić do otyłości. Dlatego też, zaleca się spożywanie go umiarkowanie i w ramach zrównoważonej diety.
Koncentrat mięsa wołowego to produkt spożywczy otrzymywany przez odparowanie wody z mięsa wołowego, który jest później mielony i suszony.
Składnik koncentrat mięsa wołowego jest często dodawany do produktów spożywczych jako źródło białka i smaku mięsa. Jego funkcją jest poprawa jakości sensorycznej produktów, w tym zapewnienie intensywności smaku i aromatu mięsa. Koncentrat mięsa wołowego jest również bogaty w składniki odżywcze, takie jak witaminy i minerały, co przyczynia się do poprawy wartości odżywczych produktów.