Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Koncentraty
dobry składnik
Koncentrat białek serwatkowych z mleka może stanowić potencjalne zagrożenie dla zdrowia człowieka, jeśli nie jest spożywany w umiarkowanych ilościach. Spożycie zbyt dużej ilości białka serwatkowego może prowadzić do problemów z trawieniem, wzdęć, bólu brzucha, biegunki i skurczów jelit. Ponadto, nadmiar białka serwatkowego może obciążyć nerki i prowadzić do problemów z ich funkcjonowaniem. Długotrwałe spożywanie dużych ilości białka serwatkowego może również prowadzić do utraty masy mięśniowej, osłabienia kości i zaburzeń równowagi hormonalnej. Dlatego zaleca się spożywać białko serwatkowe w umiarkowanych ilościach i po konsultacji z lekarzem lub dietetykiem.
Koncentrat białek serwatkowych z mleka to składnik spożywczy bogaty w aminokwasy, który jest często stosowany w suplementach diety i produktach żywnościowych.
Składnik koncentrat białek serwatkowych z mleka jest powszechnie wykorzystywany w przemyśle spożywczym jako dodatek do żywności. Funkcje tego składnika obejmują poprawę konsystencji, zwiększenie zawartości białka, zwiększenie trwałości produktu, a także poprawę smaku i tekstury. Składnik ten może być stosowany w różnych produktach spożywczych, takich jak napoje białkowe, batony, sery, jogurty, lody, a także w produktach dla sportowców jako suplement diety.