Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Orzechy i nasiona
dobry składnik
Spożycie dużych ilości kawałków prażonych migdałów może prowadzić do zatrucia kwasem cyjanowodorowym.
Kawałki prażonych migdałów są bogatym źródłem białka, zdrowych tłuszczów, błonnika, witaminy E oraz magnezu, a także mają korzystny wpływ na poziom cholesterolu we krwi.
Składnikami żywnościowymi w prażonych migdałach są białka, tłuszcze, węglowodany, błonnik, witaminy i składniki mineralne. Migdały są także bogate w zdrowe tłuszcze jednonienasycone i wielonienasycone, które pomagają obniżyć poziom złego cholesterolu we krwi. Ponadto, zawierają one błonnik, który wpływa na trawienie oraz witaminy E i B2, które korzystnie wpływają na stan skóry i włosów, a także na układ nerwowy i wzrok.